Østre Anlæg

Østre Anlæg i Aalborg – Østbyens grønne oase Få minutters gang fra Aalborg centrum ligger Østre Anlæg, som er et af aalborgensernes foretrukne grønne områder, når der skal slappes af fra storbyens pulserende liv.
Østre Anlæg ligger tæt ved Øgadekvarteret og dækker i dag 6,5 ha. med sø, legeplads, boldbaner, stier og flere blomsteranlæg. Desuden er anlægget et yndet sted til fodring af ænder og svaner for fugleglade børn i alle aldre.
Østre Anlæg historisk set I 1920’erne voksede Østbyen kraftigt og den tidligere teglværkslergrav, som lå omgivet af engarealer op til Nørre Tranders Kommune, lå nu omgivet af høje etageboliger.
For at give den hastigt stigende befolkning et rekreativt område blev den første del af Østre Anlæg derfor indviet i 1934 og allerede i 1937 blev den populære, børnevenlige legeplads etableret, som i dag stadig besøges af aalborgensiske børn og deres forældre.
Østre Anlæg er samtidig også et meget populært udflugtsmål for de mange besøgende fra resten af Danmark og det store udland, som år efter år vender tilbage til Nordjyllands hovedstad, Aalborg.
Østre Anlæg: en unik oase med afslappende, naturskønne områder og et varieret fugle- og planteliv lige midt i storbyen, som hele året rundt er et besøg værd.
Det er muligt at komme dertil med bil, cykel, gåben eller buslinierne 11, 12 og 17.”

Tyvlånt herfra

I fredags var Martin og jeg så heldige at låne et par skønne tvillingepiger, som vi tog med en tur i Østre Anlæg.
Da jeg var barn, kom jeg der ofte med Momsen og fodrede ænder og svaner med gammelt brød. Man skulle være lidt rap på fingrene, for fuglene var ret nærgående. Vi talte om blomster, buske og alt det andet, der var at se. Legepladsen var skøn, og der var altid mange børn.

Da Thomas var bette, gik vi tit en tur fra Nørresundby til Østre Anlæg, da han blev lidt ældre gik  det sjove af den tur. Lau kom aldrig med derud, og nu hvor han er blevet 19 somre, er det nok ikke det, der trækker mest i ham.

Jeg har tit tænkt på Østre Anlæg, på hvordan det ser ud i dag. Mens jeg boede i Vejgaard tilbage i 1982/83 var vi en flok “unger”, der tilbragte mange timer der. Det var derfor en dejlig ting, at vi kunne låne to skønne piger og gå derned. Man må godt nok ikke fodre fuglene, men havde alligevel et par små brød med, det er ligesom det at fodre ænderne, der hører med til at gå en tur derned ( synes jeg)

Der er kommet nyt på legepladsen, ikke meget. Desværre sidder en lille flok af byens triste skæbner på bænken udenfor toiletbygningen, ikke at de gør noget, men deres blotte tilstedeværelse er ikke betryggende. De skal være et sted, men kunne det ikke være et sted, hvor der ikke er en legeplads?

Jeg har ikke spurgt om lov til at lægge billeder af pigerne ind her, så det gør jeg ikke. Lidt stemningsbilleder fra dagen :

Den var ikke så anvendelig.

Pigerne plukkede blomster til os på hele turen

 

 

 

2 thoughts on “Østre Anlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *