Nyt værktøj

Jeg mangler som sådan ikke værktøj, men når Martin køber nyt  hjem til shoppen, skal det altså afprøves.

Hexa på Nova cubics

 

På pindene er denne i Hexa . Det er ikke noget indviklet mønster, snoninger på retpindene. Jeg glæder mig til at krybe i den, for nu vil den passe perfekt til årstiden.

Når Martin tager ud med Garnbilen.dk og viser garn frem, har han også et sæt af disse pinde med, som kunderne kan afprøve.

Ulrika på Nova Cubics brass

Pindene hedder Knit Pro Nova Cubics ( Brass) og findes her .

Firkantede pinde er rigtig gode til strikkere med gigt, man holder ikke så stramt på pinden, og det gør nørkleriet noget mindre belastende. Der siges om dem, at hvis du på normale ( runde pinde) strikker ujævnt, bliver dit arbejde jævnt på disse. Det er også min egen erfaring, da jeg strikker en anelse løst. Her skal jeg ikke tænke på at gå et halvt nummer ned i pindestørrelsen.

Jeg har ikke gigt ( så vidt det vides), derfor har jeg ikke en personlig erfaring i kombinationen af pindene og gigt. For over ti år siden kom jeg til skade med nakken og skiftede dengang fra almindelige strikkepinde til rundpinde – det blev for belastende/tungt at sidde med to løse pinde. Jeg har både Spectra Flair ( runde/acryl), Cubics i træ og de helt nye Nova Cubics ( brass) – dem vil jeg slet ikke undvære. De har ikke helbredende virkning, men de gør godt for nakken og skuldrene.

 

 

4 thoughts on “Nyt værktøj

 1. Hej Helle 🙂
  Kender kun pindene fra min mor,hun har strømpepinde og dem er hun meget glad for. Hun har gigt i hænderne,og hun kan mærke forskel 🙂 ang med at strikke mere ens med dem,så prøvede hun at strikke med pindene i den butik,hvor hun købte dem,og det var en strikkeprøve hvor flere havde prøvet. Og det kunne ikke ses at de havde været flere om at strikke på det 🙂

  • Hejsa Tina

   Det er faktisk lidt sjovt at se, at selvom der er flere forskellige strikkere, så er arbejdet ens. Det ville det ikke være med almindelige runde pinde.

   Jeg vil forsøge at lokke Martin til at købe firkantede strømpepinde til shoppen 😉

   Hilsen
   Helle

   • Hejsa Helle
    Vil lige høre om man kun kan købe rundpindene i sæt 🙂
    Uha vil være lækkert hvis han får strømpepindene 🙂
    Jeg døjer selv med mine led,og jeg bruger de rundpinde, som kaldes turbo pinde.
    Hilsen Tina

    • Hejsa igen

     Lige nu sælger min mand dem kun i sæt, men det er hans plan at købe “løse” pinde, både rundpinde i mindre størrelser og strømpepinde ( det er nok både i sæt og løse pinde)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *