Når hjertet har for travlt

Da jeg havde døjet med ekstra hjerteslag i 3-4 måneder, bestilte jeg tid hos sygeplejersken i lægehuset for at få målt blodtrykket. Det endte med, at jeg fik lavet EKG. Mit blodtryk var for højt.

Lægen syntes ikke, at det så rigtigt ud eller lød helt som det skulle, og derfor henviste hun mig til scanning på  Aalborg sygehus.

Jeg målte blodtrykket morgen og aften i nogle dage, og det befinder sig i den lave ende – ikke for lavt (107/67)

Der kom hurtigt indkaldelse til scanning og Holtermonitorering, 3 tider på sygehuset sidst i oktober. Jeg gjorde brug af retten til udredning indenfor 30 dage og blev henvist til Aleris Hamlet.

Det gik stærkt: sms en tirsdag aften med besked om at komme derud dagen efter.

Det Aalborg sygehus havde afsat 3 tider til blev klaret på 15-20 min hos Aleris Hamlet. Hjertet havde ganske rigtigt mange ekstraslag, hvilket betyder, at hjertet ikke bliver helt fyldt med blod, før det pumper.

Jeg blev koblet til en Holtermonitor (hjerte-båndoptager) med besked om at gøre det, jeg normalt gør. Den gik jeg med i 3 døgn. Elektroderne er ikke så gode, hvis man træner meget og får sved på panden, eller bader med dem på. En morgen vågnede jeg og så, at to af dem var skredet sydpå.

I går blev jeg ringet op og fik besked på, at jeg skal i behandling med betablokkere, da mit hjerte er på hårdt overarbejde, og pumpefunktionen risikerer at tage skade. Kardiologen fra Hamlet skriver til Aalborg sygehus, at de skal indkalde mig til ny scanning om seks måneder. Hvis ikke pillerne hjælper, skal jeg have en RFA behandling

Hvis den bagvedliggende årsag er stress, kan jeg se frem til et langt forløb, for det er forbudt ved lov at eliminere dem. Det er vist ikke forbudt at sende “omvendte takkekort” 😉

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *