Juleaften i Blommehaven og rundt omkring

Otto og Olivia er flyttet ind i en lækker lejlighed i Thailand. Lejligheden er betalt med pengene fra kaffekassen og lidt fiflerier med diverse papirer i boligselskabet. Pyt, de har mere brug for dem end boligselskabet, er de enige om.

Olivia har købt en masse billig blingbling, rød julekjole i noget syntetisk stof besat med perler og et par neongule klipklapper til dem begge.

Otto ser frem til ikke længere at skulle tilbringe sine søndage hos mor, han vil sende hende et postkort i ny og næ. Han savner ikke den halve medister, tæppebank og brok.

Der er dejligt stille, ingen rød telefon med Svend i den anden ende af røret, ingen Gunnar han skal konkurrere med… bare fred, varme og penge nok. Det rager ham en høstblomst om andre snyder og bedrager, han gider ikke få rynker af det.

Njaeeh, han kan ikke sige sig helt fri for at være nysgerrig og have en sygelig trang til at snage i andres liv, men det holder han for sig selv ?

 

Klavsen er glad for, at han ikke længere står bag den blå container og fryser. Ikke mere halvlunken kaffe, billigt dameundertøj der skaver, kulde og beboere der stirrer på ham.

Han er sprunget helt ud af skabet: han er vild med rødt dameundertøj. AMD = Anonyme Mænd i Dameundertøj har hjulpet ham på rette spor, han er ikke længere nervøs for at vise sit sande jeg.

Juleaften holdt han i selskab med Asta og Anker, og de havde hygget hele dagen i det fine hus, hvor der var fyret godt op for radiatorerne, så Anker og Klavsen kunne smutte rundt i deres fine undertøj og pelssutter, mens Asta gik i sit foretrukne outfit: nattøj og forklæde.

De dansede om juletræet og pakkede gaver ud.

Klavsen har haft en lynopgave for Gunnar, og den var så klar som rindende vand fra hanen: konen!

 1. 1-2-2019 begynder Klavsen på et online kursus som coach for AMD’ere. Det skal blive rart at skifte job.

 

Ellen og Erik tilbragte juleaften hos datteren, svigersønnen og de 3 børnebørn. Der var liv i huset, så Ellen gav ham et sæt gule ørepropper, før han evt ville udvandre i protest. Han er ikke det nemmeste menneske på jorden, men alle har vel lidt skavanker?

Ellen fik et par nye strikkebøger, lidt garn og et gavekort til gartneriet. Erik fik hjemmestrikkede sokker, tegninger, askebæger i ler, et krus med teksten: morfar til nr 4 og 5 til sommer. Han var lige ved at gå i brædderne og råbe alskens eder og forbandelser, for han kan levende forestille sig, hvordan hans uge vil se ud fremover: barnebarn nr 1 = mandag, barnebarn nr 2= tirsdag og så fremdeles. Ellen reddede hans humør lidt ved at liste en ekstra gave ind i hans hånd: et gavekort til en tur til Mallorca. Han tænker stadig over, om det skal være en tur/ retur eller bare en tur.

 

Isa Viola Margrethe, i daglig tale kaldet: Isamus og hendes forældre nød juleaften hos Mortens søster. Der manglede ikke julepynt!

Kalkunen var lidt tør, kartoflerne udkogte og sovsen klumpede, men alle roste hende for sine evner i et køkken for at undgå tårer.

Hele aftenen var Isamus nem og medgørlig, hun sov fra det hele, hvilket Morten var meget lettet over, for hans gave til Maria var noget særligt: et frieri.

Maria gav Morten sin helt egen bowlingkugle og et års medlemskab til Fitnesscentret.

 

Asta har støvet lidt af i løbet af formiddagen, mens anden og stegen var i ovnen. Anker og Klavsen har hygget sig i hinandens selskab, talt om undertøj, modeltog og alkohol.

Anker og Klavsen har sammen været i storbyen og købe den perfekte gave til Asta: 2 kaffestel ( til 24 personer) præcis magen til Fru Hyacinths.

Anker og Klavsen fik undertøj af Asta, størrelserne passer ikke, men det kan byttes. Farven har også en forkert lyd.

Klavsen har købt en særlig gave til værtsparret: et hjemmelavet fuglehus og på til og fra kortet står der: til de bedste nye venner fra Kaj Klavsen.

 

Søren i nr 8 har nok at se til i dag. Han skal holde jul med Anni fra Roskilde, Jane fra Broager og Helene fra Fåborg. Anni er en smuk og elegant kvinde på 27 med idealmål, håret er affarvet og læberne bærer præg af hyppige besøg hos Tante Botox. Jane er 29, rødhåret med fregner, stort ægte smil, bruger str 42 i tøj og 43 i gummistøvler. Helene er 35, har leverpostejsfarvet hår, er genert, bærer briller, nederdelen er en af hendes mors aflagte, ligesom strikketrøjen der slet ikke matcher andet end det kedelige hår og hun har fortrudt, at hun har reageret på hans henvendelse. Ja, det var faktisk hendes far, der havde oprettet en profil til hende, for han er SÅ træt af, at hun ikke er flyttet hjemmefra endnu.

Søren ser hurtigt, at Helene er ude af ”konkurrencen”, hun er slet ikke hans smag. Anni er tiltrækkende, en fryd for øjet. Jane har et særlig glimt i øjet, hendes smil er ikke kunstigt og han elsker hendes gummistøvlerender om skinnebenet, hendes grin og naturlige måde at opføre sig på.

 

Tante ringede d. 26 december for at fortælle, hvordan det var gået med at samle Mumhababwe fra Nigeria op i lufthavnen. Marie-Louise var troppet op i lufthavnen med flag og røde balloner, men i det øjeblik hun så en ældre herre i koboltblå korte tenisshorts fra 1980, stak hun pinden fra flagene i ballonerne og smed det hele i den nærmeste skraldespand og lod mand være mand.

 

Maden fra kroen var god, og der blev skålet, danset om juletræet, spillet pakkespil, drukket kaffe og pakket gaver op.

Anni fik gavekort til neglesalonen, en Prinsessering, nye sko, et gavekort til at få øget brystmålet og en pakke med 5 viskestykker, 2 klude og et forklæde. Til og fra kortet var faldet af.

Jane inkasserede nye gummistøvler, en dynefrakke, ny kaffemaskine og 2 billetter til en fodboldkamp.

Helene fik 5 par nye strømper, 3 par oldemortrusser i hvide(næsten) fra genbrugsbutikken, garn til en ny strikketrøje og et gavekort til frisøren.

 

Helene brød i gråd over gavekortet til frisøren: hvad fejler hendes hår? Jane blev vild med fodboldbilletterne fra Søren og spurgte ham, om han var ok med, at hun beholdt gummirøjserne på.

Anni gik i selvsving, og hvis det kunstige kunne falde af, ville det være sket lige der midt i Blommehaven juleaften 2018. Hvem fanden havde givet hende noget så latterligt som viskestykker, klude og forklæde? Hun skal IKKE, som i ALDRIG, stå i et køkken, det er hun ikke skabt til. Prinsesseringen og de nye bryster var gaver, hvor giveren havde ramt plet.

Søren sendte Helene med bussen hjem til forældrene, Anni blev hentet af eksen, som havde givet hende de gode gaver og Jane blev i Blommehaven, hvor hun skiftede gummistøvlerne ud med lune futter.

 

Fru Jensen, eller Sofie, som hun hedder holdt jul sammen med Svend. Kærligheden blomstrede mellem de to, og når de træder ind i det nye år, vil de dele frikadeller og postkasse.

Sofie har glædet sig til at vise Svend indholdet af det hemmelige skab i skuret, hænge en flerfarvet guirlande op over spisebordet og drikke vin til maden.

Svend har allergi, og derfor var juletræet af det smukkeste ægte plastic, som kan foldes sammen år efter år. De dansede ikke om træet, i stedet flettede de fingre og pakkede gaver ud.

Sofie fik en flot ny trækvogn, som Svend selv har bikset sammen i skuret den sidste uge. Den er malet blå og har fire fine hjul på (mon det er dem Maria mangler på barnevognen?)

Der blev spist rigeligt med småkager, lyttet til musik og set dybt i øjnene – og glassene.

 

Jytte fik ikke en ergonomisk rive af John i julegave, og det satte hun stor pris på. Hvad skal hun med en rive, så længe hun har en havemand? John gav i stedet Jytte gavekort til en sportsbutik, så hun i 2019 kan købe sig noget løbegear.

John var lykkelig, da han så at pakken fra Jytte ikke var en sportsrejse til Lanzarote. D. 28-12 ankom en helt spritny sofa med ekstra fjedrer i højre side, hans side af sofaen. Jytte var blevet enig med sig selv om at grøn nok ikke lige passede ind i deres hjem alligevel. Grå er sådan en fin neutral farve. Puderne kan altid være farverige, alt efter humør. Børn og svigerbørn havde slået sig sammen og givet ham et gavekort til køb af boxershort hos butikken, hvor der sælges tøj i str nådada – 20 par blev det til.

Stegen blev god, ingen bløde svær. Jytte stod klar med et viskestykke, mens John sang: jeg så julemanden kysse mor og gav den fuld skrald med sovseproduktionen. Viskestykket var til sved på panden.

Hvor er livet skønt og stille i kedelige Blommehaven.

 

Sofie har gjort Svend så blid som et lam, han går rundt og ligner en lille engel, hilser på alle og ønsker dem glædelig jul og godt nytår. Folk glor på ham som om han har tabt søm, skruer, knapper og kager, mens de taler med naboerne om, hvorvidt der skal søges lægehjælp til ham.

Svend stod for julemiddagen, som bestod af steg, andebryst og et lille stykke medister. Alt gik godt og han følte en blussende glæde og varme indeni, da ekskonen igen igen ringede for at skælde ud og skabe sig. Han tog sovseskeen i den anden hånd og ønskede hende stille og roligt en god jul med diarré, for korte arme og slem hoste – på samme tid!

Svend fik lige, hvad han havde ønsket sig i julegave – og mere til: mankinier i adskillige farver, nye træsko, et par kedeldragter og løftet om at han kommer til at trave flere byer tyndt med en blå trækvogn efter flasker. Det vil give ham chancen for at komme til at ligne andet end en alt for stor ballon omkring livet.

Der er nu et eller andet med Sofies hjørnetænder….

 

Gunnar har i en periode bidt neglene ned til albuen, krattet sin blege isse til blods og grublet som en gal, men det er slut nu. Eller det er ikke helt slut…

Det tog ikke Klavsen mange dage, før han fandt ud, at konen var ophavskvinden til truslerne, den lækre toupe og røde næse. Hun var blevet enormt træt af Gunnar og ønskede ham, derhen hvor solen aldrig skinner – eller hvor der gror masser af kaktusser.

Gunnar er enig med hende i, at skilsmisse er vejen frem for dem begge. Alle formaliteterne kom på plads på ingen tid, og Gunnar frydede sig over, at han nu kan have sine surt tjente penge for sig selv. Han havde dog glemt at læse det med ekstra småt, og skal fremover fortsætte med at dele sin løn med hende. Han havde nu ellers altid troet, at det kun var ¼, men på trods af, at han har gået i skole i maaange år, er det ikke regning han er stiv i – det er idræt. Konen, eller ekskonen, konkluderede hurtigt, at han heller ikke var skarp til at læse.

Elskerinden havde insisteret på, at de tog til Hawaii og fejrede juleaften. Hvis ikke han vil hende det bedste (læs: være meget økonomisk rundhåndet) vil hun ikke spilde sin ungdom på ham!

Da ”blondie” gik ud for at feste senere første juledag, sad Gunnar og filosoferede over, hvordan livet kunne have været, hvis han havde kunne læse, regne og have held i kærlighed.

 

Hvad kan man lære af denne fjollede julehistorie?

 • Karakterer og karakter er to forskellige ting
 • Selv mennesker med en dårlig moral kan få en uddannelse
 • Bundkarakterer kan alle få, og det er ikke det samme som en god menneskelig karakter
 • Mors dreng kan godt være en mand, eller..
 • At stalke eller overvåge er næsten det samme
 • Det benyttes ukritisk
 • Hankøn kan godt blive tøsefornærmede
 • Det bedre borgerskab kan tages med fingrene i småkagedåsen/kaffekassen
 • Der er flere måder at være kriminel på
 • Visse mænd har det bedst med at konen har dirigentstokken
 • ”Hvis konen er tilfreds/glad er alle glade!”
 • Halvtrist er også et humør
 • Forventninger til en baby kan være meget urealistiske
 • Bankospil er in
 • En kat med tynde ben har også følelser
 • Flaske/dåsesamlere findes i alle lag
 • En stille hverdag er godt
 • ”At rejse er at leve”
 • Hvilket leder mig hen til: ..og det giver andre ondt i ringmusklen!
 • En formandskasket kan klemme ligesom nye sko
 • Træsko og lastbil hører sammen
 • Mankini og tjenerfaget går godt i spænd ?
 • Skaldede mænd med buttede kinder er ikke sexy!
 • Lange uddannelser betyder ikke at folk kan læse, regne eller holde sig til sandheden
 • Mon de kan se deres egne dumme fejl?
 • Dameundertøj skaver
 • For meget julepynt giver kvalme
 • Indehavere af en pc er ikke nødvendigvis eksperter
 • Sidder der folk med mange års uddannelse på Nationen og giver los for deres sande jeg? Svinet indeni
 • Svindler alle?
 • Er der en stalker gemt i alle?
 • Vil vi se flere dåsesamlere i fremtiden?
 • Tager alle gravide + 30 kg på?
 • Nåsåere har store øjne og lange hjørnetænder
 • Dømmekraft, moral og god opførsel følges ikke nødvendigvis ad
 • En slesk mand har også sure tæer
 • Tandlæger er nogle tyveknægte
 • Brugsanvisninger er volapyk
 • Botox og datingprofiler er eehm noget mærkeligt noget, kunstigt
 • John bager ikke småkager, løber maraton eller fester
 • Hellere varme i Thailand end mærke helvede brænde under sig
 • Gunnars næse er velfortjent og passer godt til hans sorte dameundertøj
 • Steg er ikke danskernes foretrukne spise juleaften
 • Nogle er mere til grin end andre ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *