4. søndag i advent – og det blev jul i Blommehaven og omegn

Der er sket meget i Ottos liv den sidste uge, alt gik pludseligt så hurtigt, og han blev nødt til at gøre noget hurtigere, end det var planen.

Onsdag var han ekstraordinært på besøg hos sin mor, hun var på benene igen og havde en dåse småkager klar til ham.

Bedst som han trådte ind ad døren, synes han bestemt, at hun kaldte ham en snotskovl, men hvad hun sagde var: du får din julegave med det samme, det er en sneskovl. Hun forstår sandelig at købe julegaver! Hvordan mon pakkerne til pakkespil så ser ud?

Gaven til mor er to nye fleecetæpper fra Jysk, billige og fornuftige gaver. Hun skal fejre jul hos naboen i år, og Otto er lykkelig for den beslutning, han har nemlig andre planer.

For en sjælden gangs skyld smiler Otto, han er glad, fortrøstningsfuld og positivt indstillet. Hans fremtid ser lys ud, synes han selv.

Han har opdaget, at grunden til at kassebeholdningen i kaffekassen ikke stemte, skyldes at Olivia flere gange ugentligt rager til sig. Ergo er han ikke ene om det. Hun har, ligesom han, også fiflet med papirerne og overført penge til egen konto. Hun blev ikke engang ked af det, da han konfronterede hende med det, hun smilede blot, gav ham et kys på kinden og sagde: jeg har to flybilletter til Thailand på fredag – skal vi fejre jul sammen?

Der er ikke langt fra ord til handling, og Otto kan ikke se, at han nogensinde kommer op af rangstigen i boligselskabet. Jo jo, bevares, han har da flere gange overvejet at hyre en polak til at gøre kål på Gunnar, men hellere 30 år i Thailand med Olivia end 10 år i spjældet for at slippe af med Gunnar.

 

Det er ikke blevet mere bekvemt at være Klavsen med den røde Fiat, slidte cottoncoat og noget, der skaver. Livet bag den blå container er kedeligt og trist.

Gunnar har ringet flere gange, men der er ikke noget at rapportere, ingen narkobaroner, snydere eller mordere i Blommehaven. Han orker ikke den her sag mere, og har givet Gunnar besked om, at såfremt han ønsker flere oplysninger, må han selv se, om han kan grave noget frem – ellers må han finde på noget. Pyt med det er løgn, bare det er sjovt er vist hans motto (altså Gunnars!)

Gunnar har bedt ham tage en sag om en rød toupe og ditto næse, den sag bør være ligetil.

Anker og Asta har længe haft ondt af Klavsen, derfor har de inviteret ham til at holde juleaften sammen med dem. De skal have and og medister med alt hvad dertil hører. Der er ingen dresscode, han må gerne komme i det, han nu finder mest behageligt.

Han har takket ja og fredag skal han ud at købe julegaver til dem, han ved lige, hvad de skal have.

 

Erik og Ellen skal holde jul hos datteren i år. Denne ene gang om året kan Erik godt smile og lade som om, livet er herligt. Han glæder sig til, julen er forbi, så han igen kan komme på arbejde.

Ellen havde ellers foreslået at holde jul på Mallorca, og det ville have passet ham perfekt, men datteren har altid været Ellens førsteprioritet. Han må drømme om og tænke sig til Mallorca – måske næste år?!

Julegaverne er købt og pakket ind og som to små børn, går Ellen og Erik og ryster lidt på pakkerne for at se, om de kan gætte indholdet.

Hvis Erik skal sige noget positivt om julen må det være: småkager, fed julemad og gode film i tv.

 

To er blevet til tre i nr 5. Maria og Morten er blevet forældre til en fin lille pige på 3.450g og 48 cm d. 21-12-18 kl 17.56.

Det er hurtigt ud og ind af vagten efter ”besøg” på fødegangen i dag, og det passede Maria fint.

Pigen, som de på forhånd har bestemt skal hedde Isa Viola Margrethe, er en temperamentsfuld dame, som folder sine evner som storskråler ud mange gange i løbet af døgnet. Deres drøm om et stille barn er gået lidt fløjten, men sådan er der så meget, som ikke bliver som planlagt, når man bliver tre i stedet for to.

De tilbringer mest tid i soveværelset og sover på skift. Der er ikke plads til træning, bagning eller sjov med vennerne – men det kommer nok igen engang.

De har inviteret hele familien inklusive fætre og kusiner juleaften, den invitation er trukket tilbage, og festen er flyttet til Mortens søster, som heldigvis elsker julen. Hun har tilbragt en årrække i USA, og det bære julen præg af hos hende.

Morten har købt en hel særlig gave til Maria.

 

Asta er begyndt at se en helt ny side af Anker. Der er gået ild i de gamle, eller der er i hvert fald en god gnist. I den forgangne uge har hun ikke været så hård ved Anker, måske er det på tide at lade ham være en rigtig mand og ikke en bette mus.

Hun har set hans ”inderste”, og accepteret det.

De har inviteret den stakkels Klavsen til at holde juleaften hos dem, og de glæder sig til at holde jul hjemme. Anker har været i byen for at købe den fineste gave til Klavsen. Mon det er den rigtige farve, han har valgt?

Astas angst for støv har lagt sig, hun vil ikke længere bruge flere timer om dagen på at støve rundt: hun vil strikke og ryge cerutter, grine og læse uartige bøger.

 

Søren har oprettet profil på flere datingsites. NU skal det være, han vil ikke være single længere. Tiden til Villa, Tesla, kæreste/kone/børn og gammel sur hankat er inde.

Der er kommet flere interessante tilbud. Han har været kritisk og valgt den 57 årige russer og andre lignende fra.

Tre har matchet hans forventninger, og han skal holde jul sammen med alle tre i Blommehaven. En anderledes og alternativ måde både at holde jul og dating på, men når der bliver delt gaver ud, finder han måske ud af, hvem der er den helt rigtige.

Maden har han bestilt fra den lokale kro, juleaften gider han ikke bekymre sig om det.

Tante Marie-Louise har henover december måned korresponderet med en yngre mand fra Nigeria. Han begyndte med at sende hende mails om, at hun havde vundet en million dollars, og de skrev frem og tilbage. Han kommer til Danmark på lørdag, og tante er så lykkeligt. Får hun både en lækker ung mand og millionen?

 

Det er ikke mange flasker eller dåser, hun har samlet i denne uge. Hun og Svend har flettet julehjerter, bagt vaniljekranse og travet ture i den nærliggende skov hånd i hånd.

Fru Jensen har fået ryddet op i skuret, sorteret i det særlige skab og købt et julemandskostume str XXXXL til Svend. Hun har en drøm…. ?

 

Hverken Klavsen eller Jytte har fundet ud af, hvad John laver i skuret. Der er dog intet fordækt i det: han har ledt efter næsen til den store nisse, den er knækket af. I fryseren er der to lækre ænder, og John ser frem til at skulle stå i sit ansigts fodsved juleaften og lave mad til hele familien, mens Jytte synger julesange og triller rundt om juletræet. Hvor synger hun dog falsk.

Ingen juleaften uden flæskesteg og heldigvis blev den vundet til banko sammen med Asta forleden.

Alle gaver er i hus, John står for dem alle pånær den til sig selv fra Jytte. Hun ved, at han vil elske den.

 

Svend er i den syvende himmel og komplet ligeglad med bestyrelsen, Otto og hvad beboerne smider i den blå container. Intet rager ham mindre.

Han er forelsket og i julehumør. ”Last christmas” er sat på repeat, og han nynner med, så godt han kan.

Ekskonen ringede i onsdags for at fyre den sædvanlige, slidte svada af, men Svend har fået nyt nummer, han gider ikke høre mere på hende. Nu kan hun skrive et brev, bruge en brevdue eller benytte sig af røgsignaler.

Svend har fundet drømmekvinden, og hvis hendes hjørnetænder vokser, har han en god fil i den blå værktøjskasse i skuret. En kvinde kan vel ikke være Nåsåer? Han må få hende under misteltenen og finde ud af, hvad der er op eller ned med hende.

 

Hvorfor fik Gunnar den pakke i sidste uge? Hvem er den fra? Skal han blive nervøs?

Konen går i villaen og smiler overdrevent, blinker til ham og aer hans blanke isse. Han forstår ikke, hvad der går af hende. Hun har et kreditkort, hvor ¼ af hans løn går ind, hvad fedter hun dog for?

Måske er det på tide at købe hende en bolig i syd Frankrig, det har hun ønsket sig i nogle måneder. Det vil give ham lidt fred, og hun kan dyrke sin trang til rødvin.

Er det blondie, der sender ham trusler og toupe?

Klavsen har modtaget en god gammeldags check på 30.000,00 kr for at løse mysteriet før juleaften, lykkes det?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *