Kylling med stegte ris

Til 3 voksne har vi brugt:

Ca 3 dl basmatiris
1 rød/grøn eller gul peber
3 forårsløg eller 1 rødløg/alm løg ( alt efter smag og behag)
300 gr majs/ærter blanding
300 gr kylling ( det kan være kyllingefilet eller “rigtig kylling”)
3 fed hvidløg ( igen er det smag og behag med mængden)
1-2 spsk kyllinge fond
1-2 spsk fiskesovs
salt/peber/chilipulver – man kan vælge frisk chili
½ citron

Kog risene i ca 7 dl vand ( kig evt på posen) Lad dem køle af. Det samme gælder for majs/ærteblandingen.
 Skær forårsløg, peber, hvidløg og kylling  i små stykker.
Put smør på en pande, kom risene og majs/ærteblandingen på. Tilsæt fiskesovs, kyllinge fond, peberfrugten. Klem den halve citron udover. Drys lidt chilipulver over risene.

På en anden pande puttes smør, kylling, hvidløg, forårsløg og krydderierne. Steges godt -ca 10-12 min.

Retten kan med fordel tilberedes i en wok. Steg kyllingestykkerne først og tilsæt derefter alt det andet.

Hvem dælen lavede det svineri?

 

2 thoughts on “Kylling med stegte ris

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *