Københavner thebirkes

Jeg fandt en opskrift her og ændrede lidt på fremgangsmåden.

Thebirkes (16 stk)

300g mel
100g smør
25g rørsukker
1 æg
50g gær
½ tsk salt
1 dl mælk

 

Remonce:

60g blødt smør
60g rørsukker

 

Pynt:

Birkes

 

Gæren opløses i salt og sukker. Smørret smeltes og mælken hældes deri. Lad det køle ned til det har lillefinger-temperatur. Bland nu alle ingredienserne og lad dejen hvile, mens du rører remoncen.

Smelt de 60g smør og put rørsukkeret deri.

Rul dejen ud til ca 20 x 65 cm. Put remoncen på det hele og fold dejen 3 gange. Skær det ud i 16 dele og sæt på en bageplade, hvor det skal hæve i 45 minutter.

Pensl med æg, kaffe eller vand ( jeg bryder mig ikke om at pensle med æg) og drys birkes over.

Bages i ovnen ved 220 grader i ca 10 min.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *